Hvorfor samtaleterapi?

Vi kan sidde fast i livet. Gamle mønstre kommer op igen og igen, og selvom vi gerne vil ændre det, falder vi i. Her kan samtaleterapi være en effektiv løftestang; du får et bedre udsyn og energi til at ændre mønstre. Disse mønstre var måske ubevidste før, men under terapien kommer de frem i lyset, så vi kan ændre dem.

I perioder med overskud er det ligetil at leve i overensstemmelse med vores værdier. Vi dyrker motion, sover godt om natten og viser familien nærvær og omsorg.

I perioder med underskud har vi en øget tendens til at falde i gamle vaner som rygning, for meget kaffe, for lidt motion etc. Det har en kortsigtet forløsende effekt, og det er derfor, vi gør det. Det er helt ok at have dårlige vaner. Men de får os ofte længere væk fra vores værdier; vi presser os selv for meget, sover mindre, roder mere.

Sæt en ny retning

Hvert øjeblik er et øjeblik, hvor du har mulighed for at træffe et nyt valg. Gøre noget andet. Øve dig på at skære dig løs fra de vaner, du ikke bryder dig om. Men det kan være svært at gøre alene.

Med samtaleterapi bliver du bevidst om de vaner, du ønsker at ændre, for at få det bedre. Du bliver bevidst om dine værdier, og sammen skaber vi en plan for at nå dine mål. I den tunge periode vil vi også arbejde med compassion; at du evner at møde dig selv med omsorg og accept, samtidig med at du sætter en ny retning.

Psykoterapi starter ofte i de tunge perioder i underskud, psykisk sygdom eller stress. Vi opfordrer altid til også at fortsætte ind i de perioder med overskud – for det er her vores udvikling virkelig kan tage form og blomstre.

Som et mentalt sundhedstjek

Psykoterapi er for alle, næsten: Det er for alle, der er motiverede og har lyst.

Du behøver ikke være syg eller have en psykisk sygdom for at starte i terapi. Hos os ser vi det som et sundhedstegn en gang imellem at gå til psykolog og reflektere over livet, følelser og mening. Lidt ligesom et mentalt sundhedstjek eller en tandrensning. På den måde kan vi sammen forebygge, at korthuset vælter senere. Det er meget nemmere at behandle begyndende depression, stress eller parforholdsproblematikker. Her er der stadig overskud, energi og mental kapacitet.

Når det er sagt, så er vi kompetente psykologer med en bred erfaring og byder også dig velkommen, der gerne vil i behandling for en psykisk lidelse. Du kan læse mere om vores specialer og hvad vi kan hjælpe dig med, under ’Vi hjælper dig med’ (link).