Hvorfor gik du ikke bare / Den komplekse sorg efter bruddet med psykisk vold, del 1

Af: Cleoh Dharma Søndergaard

Den komplekse sorg efter bruddet med psykisk vold.

Del 1 – med Vitha Weitemeyer

 

Vitha er uddannet psykolog, cand.psych.aut, og har haft privat praksis siden 2007.

Hun er desuden også forfatter til bogen ‘Forelsket i en drøm‘, som udkom i 2015.

I dette afsnit taler Cleoh med Vitha om den komplekse sorg der ofte følger med bruddet, når parforholdet har været præget af psykisk vold. For på den ene side ønsker man at fornuften skal styre ens følelser og tanker. Men det vi som oftest ser er et meget mere broget billede: Ambivalens, længsler efter det (man troede) der var, afhængighed, behov for kontrol, afsavn, vrede og hævngerrighed.

Og det, der ofte leder med disse blandede følelser er skam: Enten fordi vi skælder os selv ud over at have bestemte følelser, eller fordi vi er i tvivl om, om vi ‘har ret til’ at have visse følelser, som forurettet efter krænkelser eller vrede.

Med dette afsnit søger Cleoh og Vitha at besvare podcastens spørgsmål – hvorfor det er svært at gå – men nu efter bruddet. For bare fordi man er gået, betyder det ikke at man ikke stadig sidder fast i den psykiske vold.

Tvært imod er det ofte sådan, at parforhold med psykisk vold ‘fortsætter’ efter bruddet, intrapsykologisk, altså inden i den berørtes psyke. Det ses ofte også at den psykiske vold og trusler intensiveres efter bruddet, gennem stalking, trusler og fysisk vold.

Dette afsnit er særligt brugbart for dig der enten er lige på vej til at gå, og som gerne vil forberede dig selv på det, der kan komme, eller dig som er gået, og har brug for at blive spejlet i kaoset – at få normaliseret det meget forvirrende.

 

Vitha Weitemeyer

Du kan læse mere om Vitha her:

Bogen er her:

Læs mere om Cleoh her:

Hvis du vil læse mere om Cleoh Søndergaard eller booke tid, er her et direkte link:

Hvis du vil joine Cleohs private facebookgruppe er her et link: (kvindegruppe – mandegruppe er på vej)

 

Online gruppeterapiforløb

Er du interesseret i Cleohs online gruppeterapiforløb, kan du skrive til hende og høre mere på

kontakt@cleoh.dk

I forløbet lærer du om, hvad psykisk vold er, og om du har været udsat for det. Du vil opnå en bevægelse fra at være forvirret og ensom, til at blive set og anerkendt, og finde en fornyet styrke. Der er særligt fokus på opbyggelse af selvværd i den sidste halvdel af forløbet, samt grænsesætning i nye parforhold, værdier og autencitet.

Adgangskrav: Du er kvinde, du er kommet ud af forholdet nu og du er over 18 år.

I forløbet mødes vi online i 2 timer hver uge. Du får adgang til en hemmelig facebook-gruppe, kun for os. Du får også optagelser af mine oplæg efterfølgende. Hver session indeholder praktiske hjemmeøvelser til mellem hver gang.
Det er altså psykoterapi, i fællesskab med andre der har stået i en lignende situation, ikke dømmer dig og kan genkende dig.

Flere indlæg