INDSIGT med Cleoh – Samtaler om psykologi | Smertehåndtering og selvomsorg

Af: Cleoh Dharma Søndergaard

Smertehåndtering

I denne podcast om psykologi taler Cleoh i dette afsnit med Mette Sloth, der er psykolog med særlig interesse for smertelidelser og -håndtering.

Hun fortæller blandt andet om, hvordan en psykolog kan hjælpe en med fysiske smerter til et liv med mere mentalt overskud og egenomsorg. Vi tager også fat i skyld, skam og selvkritik. Mette kan kontaktes på mette@psykologerne.dk

Noter til reflektionsbogen:

33:45: Spørgsmål til dig selv, når du mærker at den indre selvkritiker er på besøg:
– Hvad handler den her selvkritiker egentlig om?
– Hvordan kan det være, at jeg lige _idag_ er så hård ved mig selv?

35:42
S.T.O.P.-modellen: Stop – Tænk – Observer – Prøv igen.
Obs: Se billede af modellen på Instagram: @indsigt_med_cleoh

Mettes nærende aktiviteter:

– At ringe/skrive til en veninde og række ud. Skrive en sms med ‘Hej, jeg har det svært lige nu, kan vi lige snakke sammen eller gå en tur?´. Dele oplevelser med andre og få det ‘fortyndet’ ved at sige det højt.
– Fysisk kontakt.

 

Husk at du kan følge med på facebook; Indsigt med Cleoh samt Instagram.

Hvis du har lyst må du meget gerne sende mig forslag til emner til et afsnit, som du synes ville være spændende at høre om.
Du er også meget velkommen til at sende en lydfil med et spørgsmål eller skrive en mail. Så vil jeg tage dit lytter-spørgsmål op i et fremtidigt program.

Tak fordi du lyttede med – husk gerne at give dig selv 5-10 minutters refleksionstid efter programmet og notér ned, hvad du tager med eller skal huske dig selv på, ligesom at du kan skrive dagens øvelser ned.

Kærlig hilsen Cleoh, autoriseret psykolog

Flere indlæg